BAP 14

ŞİNAR kıralı Amrafelin, Ellasar kıralı Aryokun, Elam kıralı Kedorlaomerin, ve Goyim kıralı Tidalın günlerinde vaki oldu ki,
2. bunlar Sodom kıralı Bera, ve Gomorra kıralı Birşa, Adma kıralı Şinab, ve Tseboim kıralı Şemeber ve Bela (ki, Tsoardır) kıralı ile cenkettiler.
3. Bunların hepsi Siddim vadisinde (bu Tuz Denizidir) birleştiler.
4. On iki yıl Kedorlaomere kulluk etmişlerdi, ve on üçüncü yılda âsi oldular.
5. Ve on dördüncü yılda Kedorlaomer ve kendisile beraber olan kırallar geldiler, ve Refaları Aşterot-karnaimde, ve Zuzleri Hamda, ve Emleri Şave-kiryataimde,
6. ve Horîleri çöl kenarında El-parana kadar dağları olan Seirde vurdular.
7. Ve dönüp Eyn-mişpata (bu Kadeştir) geldiler; Amalekîlerin bütün kırlarını ve Hatsatson-tamarda oturan Amorîleri de vurdular.
8. Ve Sodom kıralı, Gomorra kıralı, ve Adma kıralı, ve Tseboim kıralı ve Bela (bu Tsoardır) kıralı çıktılar;
9. ve onlara, yani, Elam kıralı Kedorlaomer, ve Goyim kıralı Tidal, ve Şinar kıralı Amrafel, ve Ellasar kıralı Aryoka, dört kıral beş kırala karşı, Siddim vadisinde cenge dizildiler.
10. Ve Siddim vadisi zift kuyuları ile dolu idi; ve Sodom ve Gomorra kıralları kaçtılar, ve orada düştüler, ve geri kalanlar dağa kaçtılar.
11. Ve Sodom ve Gomorranın bütün malını ve bütün yiyeceklerini alıp gittiler.
12. Ve Abramın kardeşi oğlu Lûtu, ve onun malını alıp gittiler; ve o Sodomda oturuyordu.
13. Ve bir kaçak geldi, ve İbranî Abrama bildirdi; ve o Eşkolun ve Anerin kardeşi Amorî Mamrenin meşeliğinde oturuyordu; ve bunların Abramla muahedeleri vardı.
14. Ve Abram kardeşi esir alınmış olduğunu işitince, evinde doğup talim edilmiş olan üç yüz on sekiz uşağını çıkardı, ve Dana kadar kovaladı.
15. Kendisi ve kulları onlara karşı geceleyin bölük bölük oldular, ve onları vurup Şamın sol tarafında olan Hobaha kadar kendilerini kovaladı.
16. Ve bütün malı, hem de kardeşi Lûtu, ve onun malını, hem de kadınları ve halkı geri getirdi.
17. Ve Abram, Kedorlaomer ve beraberinde olan kıralları vurup döndükten sonra, Şave vadisine Sodom kıralı onu karşılamağa çıktı (bu Kıralın Vadisidir).
18. Ve Salem kıralı Melkisedek ekmek ve şarap çıkardı; ve Yüce Allahın kâhini idi.
19. Ve onu mubarek kılıp dedi: Göklerin ve yerin sahibi Yüce Allah tarafından Abram mubarek olsun;
20. ve senin düşmanlarını eline teslim eden Yüce Allah mubarek olsun. Ve her şeyden kendisine ondalık verdi.
21. Ve Sodom kıralı Abrama dedi: Canları bana ver, ve malı kendine al.
22. Ve Abram Sodom kıralına dedi: Göklerin ve yerin sahibi Yüce Allaha, RABBE,
23. ne bir iplik, ne bir çarık bağı, ne de sana ait olan bir şeyi almamağa elimi kaldırdım, ta ki: Abramı zengin ettim, demiyesin.
24. Ancak gençlerin yediklerinden, ve benimle giden adamların, Aner, Eşkol ve Mamrenin payından başkası bana olmasın; bunlar paylarını alsınlar.